Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe je sleep mode op je Chromebook uitschakelt

Chrome OS, het besturingssysteem op je Chromebook of Chromebox, bevat uiteraard de functie energiebeheer die je apparaat na verloop van tijd in slaapt brengt om accu te besparen. Wil je dat je Chromebook te allen tijde aan blijft? Dan heb ik de oplossing voor je.


Keep Awake

Ben je bezig met het uploaden van files? Wil je muziek afspelen op je Chromebox terwijl je de boel aan het stofzuigen bent? Wil je je verbinding met je server behouden? Of wil je niet dat je Chromebox crasht als je hem uit sleep mode haalt, zoals bij mij vaak gebeurt?

Dan is het tijd voor de Chrome-extensie Keep Awake. Deze houdt je Chromebook in de lucht, zelfs als je hem hebt dichtgeklapt of de tijd van 6 minuten verstreken is. Na installatie vind je een icoontje in je toolbar. Wanneer je daar op klikt, kun je 3 verschillende 'standen' instellen.

  • Zon: Scherm blijft te allen tijde aan, energiebeheer is uit
  • Zonsopgang: Systeem blijft aan maar het scherm wordt uitgeschakeld
  • Maan: Energiebeheer aan


Aangezien Chrome je de instellingen van energiebeheer niet laat aanpassen, is deze extensie de perfecte oplossing. Zo heb je zelf in de hand wanneer je Chrome-apparaat in slaapmodus gaat of niet.

Hop, installeren die extensie

Keep Awake kun je hier in de Chrome Store downloaden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Op zoek naar een digitaal dagboek voor Android, iOS, Windows of Chrome?

Pokémon Go tips & tricks: Vind Pokémon in de buurt en snel levellen