Doorgaan naar hoofdcontent

China’s gruwelijke handel in honden- en kattenbont

1-7-2008

'De beste vriend van de mens' gedood voor zijn vacht? Nee, dit is niet alleen een nachtmerrie. PETA Duitsland heeft onlangs een undercover onderzoek uitgevoerd in de Chinese honden- en kattenbonthandel om je te tonen wat de industrie zo angstvallig probeert te verbergen. Zelfs onze meest ervaren onderzoekers waren hevig geshockeerd door wat ze daar aantroffen: miljoenen honden en katten in China worden bewusteloos geslagen, opgehangen, gewurgd en doodgebloed zodat hun vacht kan worden gebruikt voor bontranden en bontkragen. Dit bont wordt vaak opzettelijk onjuist gelabeld als zijnde bont van andere diersoorten en wordt geëxporteerd naar bestemmingen over de hele wereld, inclusief Nederland en de rest van Europa, om daar te worden verkocht aan nietsvermoedende klanten. De einduitkomst is, omdat honden-en kattenbont zo vaak onjuist wordt gelabeld, dat wanneer je bont koopt het niet te achterhalen is wiens huid je draagt.

PETA Duitsland bezocht een dierenmarkt in Zuid-China en trof daar extreem vermoeide honden en katten aan die wegkwijnden in krappe kooien. Sommigen waren over grote afstanden getransporteerd in slappe draadgazen kooitjes zonder toegang tot water of voedsel. Twintig katten werden in één enkele kooi gepropt. Onze onderzoekers zagen het resultaat van het dagenlang getransporteerd worden onder afschuwelijke omstandigheden: dode katten bovenop de kooien, stervende katten en honden in de kooien en dieren met open wonden. Sommige dieren waren verdoofd of extreem bang, en anderen vochten met elkaar, dolgedraaid door gevangenschap en blootstelling aan de elementen.

Tot wel 8.000 dieren worden op iedere vrachtwagen geladen door kooien hoog op elkaar te stapelen. Kooien volgepropt met levende dieren worden nonchalant van de top van de vrachtwagen op de grond 3 meter lager gegooid, waardoor de benen van de dieren verbrijzelen. Veel van de dieren die de onderzoekers zagen droegen nog steeds halsbanden om hun nek. Een teken dat ze geliefde gezelschapsdieren waren, gestolen om in bontjassen te worden veranderd.

Jij kunt helpen!
Schrijf a.u.b. een brief naar de Chinese ambassadeur en dring er bij China op aan om een dierenwelzijnswet te introduceren die een einde maakt aan de wrede mishandeling van honden, katten en andere dieren op markten en tijdens transport.

Mme Xue Hanqin
Ambassatrice van de Volksrepubliek in Nederland
Willem Lodewijklaan 10
2517 JT The Hague
70 3551651 (fax)
chinaemb_nl@mfa.gov.cn

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pokémon Go tips & tricks: Vind Pokémon in de buurt en snel levellen

All-in-One Messenger: WhatsApp, Hangouts, Telegram, Slack en meer in één