Doorgaan naar hoofdcontent

Wat wil de SP?

archief Windows Live Spaces 18-10-2006 22:47:51

Een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan. Daarvoor strijden we. Een zware klus, want de grote politieke partijen voeren landelijk en lokaal een beleid dat leidt tot afbraak van het publieke domein en steeds grotere tegenstellingen. Rijken worden rijker en mensen die weinig hebben, krijgen het steeds moeilijker.

Van de mogelijkheden die we als samenleving hebben wordt volstrekt onvoldoende gebruik gemaakt. Deden we dat wel, dan konden we iedereen een echte kans geven zijn of haar geluk maximaal na te streven. Dan kon de overheid de omstandigheden tot stand brengen waarin zaken als recht op werk, recht op een fatsoenlijk inkomen of indien nodig een goede sociale uitkering echt bestonden. Net als recht op goed en gratis onderwijs en een goede gezondheidszorg.

Het is onzin om te beweren dat zoiets niet kan. Als we mensen op de maan kunnen zetten, moet het in de 21ste eeuw ook mogelijk zijn de samenleving fatsoenlijk in te richten in plaats van steeds verder terug te vallen in 19de-eeuwse wantoestanden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe je sleep mode op je Chromebook uitschakelt

Op zoek naar een digitaal dagboek voor Android, iOS, Windows of Chrome?