Doorgaan naar hoofdcontent

Legian – Bali

Zere kont – De vliegreis

06.00 uur. We zaten 2,5 uur in de auto met Peter voordat we op Schiphol aankwamen. Uiteraard was ik misselijk en moest ik naar de wc toen we in de file stonden. Maar toen we dan eindelijk de eerste vliegtuigen zagen wist ik dat het toilet dichtbij was. Rennen.

Inchecken zonder ticket. Koffers achterlaten op de lopende band. En eindelijk konden we dan gaan vliegen. René bij het raam, ik in het midden en een saaie, chagrijnige japanner bij het gangpad. De japanner sliep continu en we wilden hem ook niet wakker maken. Dus hebben we de eerste 12,5 uur alleen maar gezeten in de stoelen. Verschrikkelijk was het. Het leek alsof er geen einde aan kwam. Op het scherm in de stoel voor je, kon je naast films en series ook het vluchtschema bekijken. Het vliegtuig onder de evenaar zien leek een eeuwigheid te duren. Het viel me ook op dat de Singaporese stewardessen gekloond waren van robots. De enige interactie met de passagiers waren kromme Engelse zinnen zonder begin of eind. Alsof R2D2 in het gangpad rond reed. Geen beroep dus voor mensen die veel contact met hun klanten willen.
In de sluis naar Changi Airport in Singapore ging de trui al uit. We moesten 12 uur wachten tot de volgende vlucht!!! Er zaten 2 Nederlanders bij ons in één van de vele kroegjes. Zij konden na 2 uur al weer vertrekken… We hebben adressen uitgewisseld en later afgesproken.
En toen. Eten, zitten, internetten, slapen en weer wifi internet. En dat 12 uur lang. Verder waren er nog playstation 3, X-Box, massagestoelen, bioscoop, buitentuin, etc. Genoeg te doen maar we waren veel te brak. Uiteindelijk mochten we in het eerste kroegje op een bank in een nisje slapen. René heeft de rest van de slaap daar ingehaald. De barman gaf nog aan dat we een gratis tour konden doen door Singapore maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. Het regende ook als een idioot. En warm!
19.00 uur Boarding! Eindelijk naar Denpasar! Na wat gegevens invullen voor visa konden we eindelijk de veegvlucht nemen. Veegvlucht ja, want er waren te veel stoelen niet bezet. Een dure vlucht voor Singapore Airlines. Vandaar dus die 12 uur wachten. Wij konden nog wel dit vliegtuig opvullen… Helaas landden we in het donker in Denpasar. Geen kustlijn te zien maar wel een prachtige verlichte stad.
21.30 uur. Bureaucratie ten top. Visa betalen, volgende hokje een stempel, volgende hokje nog een stempel… En toen konden we de koffers ophalen. Berdien en Jack stonden met een bord met onze namen klaar. Taxi en naar de homestee! Het verkeer was weer ouderwets chaotisch. Totale anarchie en toch ook weer efficiënt op de Balinese manier.
16.34 uur zaterdag. We zijn nu in Sanur bij een kroeg van een Belg die hier woont. En hij heeft internet!

Reacties

  1. ClaudiBliss-BABE!
    Goed van je te lezen, ben ik er toch een beetje bij. Ik snuif een beetje Azië op en wens je een hele fijne tijd. Keep us posted, dear!

    @annedien

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Op zoek naar een digitaal dagboek voor Android, iOS, Windows of Chrome?

Pokémon Go tips & tricks: Vind Pokémon in de buurt en snel levellen