Doorgaan naar hoofdcontent

Eerst nadenken of meteen op enter drukken?

Iedereen heeft een mening, gelukkig maar. Alleen wordt deze mening te pas en te onpas overal op social media, websites, fora, online geventileerd. Sinds wanneer zijn we vergeten na te denken?

Enter

Soms dan lezen sommige mensen een artikel of een nieuwsbericht, een tweet van iemand die ze volgen, een bericht van een kennis op Facebook, en dan stromen de woorden zo uit hun hersenpan via het toetsenbord in het vakje 'reageren'. Enter.

Maar waarom? Waarom wil je niet eerst even nadenken over wat jouw mening bijdraagt aan het bericht, artikel, de tweet? Is het van onschatbare waarde? Is het opbouwende kritiek? Of misschien wel een compliment? Alsjeblieft, druk meteen op enter. Is de toegevoegde waarde dubieus? Is je reactie misschien wel bot of kwetsend, onpersoonlijk, ondoordacht, onverschillig of onwetend? Of een ander woord met 'on' ervoor dat niet per se positief is? Denk dan even een paar tellen na voordat je op enter drukt.

Online geluk

De wereld is echt een stukje mooier als we eens wat vaker een compliment geven aan een ander, een positieve reactie achterlaten of gewoon wat meer geluk uitstralen online. Wil je naast positiviteit uitstralen toch ook soms even lekker mopperen, dat kan hier.

Delen

Oké, we gaan eerst nadenken voordat we iets plaatsen. Deal. Dan heb ik het nog niet eens of delen. Onderstaande video laat goed zien waarom we eerst moeten nadenken voordat we iets zo maar klakkeloos delen. "Het stond op Facebook."

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pokémon Go tips & tricks: Vind Pokémon in de buurt en snel levellen

All-in-One Messenger: WhatsApp, Hangouts, Telegram, Slack en meer in één