Doorgaan naar hoofdcontent

Roken is voor sukkels

Tenminste, dat probeer ik me voor te houden. Als ik dat maar begin te geloven dan wil ik er ook geen één meer opsteken. Toch? Oké, ik ben een sukkel.

Longkanker

De aanleiding tot het stoppen met roken is simpel: longkanker en het verhoogde risico daarop. Daarna komen alle andere ziekten. Overige redenen:
  • geld (een pakje Marlboro met 19 stuks kost €6,20)
  • altijd op zoek naar een aansteker (die het wel doet)
  • het omrijden of laat op pad moeten voor een pakje (weer of geen weer)
Als je het zo leest, is het gewoon stompzinnig gedrag dat je vertoont. Zo stak ik op gezette tijden een sigaret op, ook 's ochtends in de auto. Op een slechte dag laat je dan wel eens je aansteker vallen in de auto om vervolgens allerlei rare capriolen uit te moeten halen om die verrekte aansteker onder je stoel vandaan te krijgen. Je zult toch die sigaret moeten opsteken.

Stom. Stompzinnig

Tijd om te stoppen. Eerst gaan we afbouwen en dat doen we natuurlijk met een app Quit smoking slowly. In deze app kun je aangeven hoeveel sigaretten je per dag rookt en over hoeveel dagen je wilt gaan afbouwen. De app berekent dan, inclusief 8 uur slaap per dag, wanneer je een sigaret kunt opsteken. De periodes tussen het roken worden natuurlijk steeds langer. Op een gegeven moment kun je dan ook maar beter stoppen.

So be it!

Zaterdag 19 september. Tijd om te stoppen. Alle asbakken gaan eraan en de laatste 4 sigaretten in het pakje Marlboro gaan een doos is. Ter nagedachtenis.

Dan gaan we QuitNow! Stop met roken op onze telefoon zetten. Ook hier geef je aan hoeveel je dagelijks rookte, welke pakjes je kocht en nog wat zaken. Vervolgens krijg je allerlei statistieken voorgeschoteld:
  • De tijd (dagen, uren, minuten) sinds de laatste sigaret van je leven
  • Hoeveel sigaretten je niet gerookt hebt
  • De tijd en het geld dat het je bespaard heeft
Daarnaast kun je bij bepaalde prestaties badges verdienen en natuurlijk ook delen met de wereld. Er is ook een chat waar je je ups en downs kunt delen met lotgenoten. Dit is eigenlijk best wel leuk. Je ziet dat iedereen met dezelfde afkickverschijnselen kampt. Verder zie je de voortgang van nog een aantal zaken die met je gezondheid van doen hebben, zoals de kans op longkanker en het verbeteren van je conditie. QuitNow! is zeker stukken uitgebreider dan de momenteel veel in reclamespotjes vertoonde Stoptober.

Check ook zeker even de tegenhanger Rooktober van LuckyTV hieronder! Hahahahahaha!

Afkicken

Slapen gaat slecht. Continu zijn we wakker, klaarwakker. Veel water drinken en wandelen wanneer de neiging tot het opsteken van een sigaret naar boven komt drijven. Nee. Roken is voor sukkels.

Wordt vervolgd (beletselteken)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pokémon Go tips & tricks: Vind Pokémon in de buurt en snel levellen

All-in-One Messenger: WhatsApp, Hangouts, Telegram, Slack en meer in één