Doorgaan naar hoofdcontent

Hola Barcelona! Maar welke apps neem ik mee?

In mei zijn we een weekje naar Barcelona geweest. Ditmaal was ik toerist in plaats van journalist. Ook wel weer een keer leuk want dan heb je alle tijd om de stad te verkennen. En dat is ons gelukt, ondanks de moeizame start!Rotterdam The Hague Airport

We kwamen op tijd aan. Via een tip op Twitter hebben we een gratis parkeerplaats nabij het vliegveld gevonden. Het vliegtuig zou volgens onze info vertrekken om 19.50 uur dus een hapje eten kon makkelijk. Toen begonnen de eerste vertragingsberichten overal te verschijnen. In de app van Vueling, op de borden op het vliegveld, via de omroepster. We gingen ons stierlijk vervelen... Tijd dus voor Snapchat.


Eerst was het 1.15 uur, later 2.50 uur, toen 3.10 uur en uiteindelijk werd het 18 uur en 6 minuten vertraging. Het eerste vliegtuig had een technisch mankement, het vervangende exemplaar zou pas de volgende dag komen, in de middag. Balen! Ik kon wel janken. Een dag weg van mijn welverdiende vakantie waar ik zo naartoe geleefd had. 

Worldhotel Wings

We konden kiezen om niet de volgende vlucht te nemen en geld terug te krijgen of wel de vlucht te nemen en dan zou Vueling een overnachting regelen. We kozen voor het laatste. Het werd hotel Wings aan de overkant van de straat. Hier hebben we ons prima vermaakt, vooral dankzij de aardige bediening in de sports bar.

BCN

Uiteindelijk zijn we dan een dag later rond een uurtje of 17.00 in ons hotel aanbeland. Een prachtige bakkerij met daarboven het hotel. Een aanrader voor iedereen, Hotel Praktik Bakery!

We hebben in de daaropvolgende dagen veel van Gaudi gezien, maar ook de omgeving verkend en hele leuke restaurants ontdekt. Dit alle uiteraard met behulp van Google Maps (veelal voor de metro), Foursquare (voor de trendy restaurants in de buurt) en Tripadvisor (voor reviews over bezienswaardigheden). Deze apps en natuurlijk onze Mifi van Huawei (en bijbehorende app), die ons altijd van de broodnodige data voorziet, zijn de eerste levensbehoeftes op vakantie. Voor data in de Mifi zijn we een Vodafone-winkel binnengestapt die goede reviews op Google Maps had. Vooral Engelstalig personeel was een vereiste. Hier hebben we een tourist sim;gekocht, ideaal.

Tips!

We hebben veel gehad aan de tips van Marta Rubio via haar website Hola Barcelona. Ook de website BarcelonaTips verschaft veel informatie en adviezen. Beide zijn een bezoek waard. Ben je op zoek naar een (Nederlandstalige) gids in Barcelona? Dan kan ik Floris van Gids in Barcelona aanbevelen. Deze gids woont in Barcelona en vertelt je veel over de cultuur, wijken, gewoonten en dergelijke die niet op het internet zijn te vinden.

Ben je niet in de gelegenheid om te meesterwekren van Gaudi in Barcelona te bezoeken? Pak dan je VR-bril en installeer deze app. Je kunt ze dan met behulp van 360-graden-panoramafoto's bekijken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Op zoek naar een digitaal dagboek voor Android, iOS, Windows of Chrome?

Pokémon Go tips & tricks: Vind Pokémon in de buurt en snel levellen