Doorgaan naar hoofdcontent

Bètaversie LinkedIn Job Search mag er zijn

De bètaversie van LinkedIn Job Search kwam pas vrij laat onder mijn aandacht en dat was een prettige verrassing want hij ziet er een stuk beter uit dan de reguliere versie. Verder is hij eigenlijk vrij compleet en biedt de app extraatjes ten opzichte van de reguliere versie zoals het delen van vacatures.

Interface

Via het zijmenu kun je zoeken, ontdekken en je activiteiten bekijken. De laatste houdt in dat je je bekeken en opgeslagen vacatures kunt inzien maar ook de vacatures waar je op gesolliciteerd hebt via je LinkedIn-profiel.

Verder is er nog een knopje voor de notificaties. Hier zie je meldingen over nieuwe 'job alerts' die je hebt ingesteld, wanneer degene die de vacature heeft geplaatst, jouw sollicitatie heeft bekeken en opgeslagen vacatures die bijna verlopen. Zoekopdrachten kun je te allen tijde opslaan als job alert om makkelijk nieuwe en relevante vacatures binnen te krijgen. Daarnaast is er nog een uitgebreid filter waar je onder andere kunt filteren op bedrijf, plaatsingsdatum en meer. Vacatures kun je ook delen en onder elke vacature is een overzicht met vergelijkbare vacatures te bekijken. 

Kruiwagen

Handig is ook de optie om direct via een privébericht contact op te nemen met contactpersonen die al bij het desbetreffende bedrijf werken waar je wilt solliciteren. Zij kunnen wellicht een goed woordje voor je doen. Je kunt ook gelijk doorklikken naar bedrijven waar mensen uit je netwerk hun brood verdienen en zo een kruiwagen naar binnenhalen. 

Downloaden

Je kunt LinkedIn Job Search hier dowloaden in de Play Store. Meld je daar ook tevens aan als bètatester om gebruik te kunnen maken van de mooiere bètavariant van de app.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Hoe je sleep mode op je Chromebook uitschakelt

Op zoek naar een digitaal dagboek voor Android, iOS, Windows of Chrome?